Kako dosljedno pobijediti u online pokeru

Poker je najpoznatija kartaška igra pa stoga nema dvojbi o tome kako su pravila ove igre (ako ništa drugo, onda barem na načelnoj razini) poznata većini igrača, čak i onima koji nisu ljubitelji casina! Zato je sasvim logično da casino online hrvatska scena uključuje i ovu zanimljivu igru.

Doduše, igrači bi bili daleko zadovoljniji kad bi ponuda hrvatskih online casina uključivala tzv. igru uživo; dok se ne omogući tako nešto – igrači su prinuđeni zadovoljiti se inačicama u kojima nemaju mogućnost interakcije s drugim igračima i krupijeom ili mogu odabrati virtualne poker sobe u nekom od stranih casina!

U svakom slučaju, potrebno je znati mehaniku igre na virtualnim pokerima; naime, konstanta su vjerojatnosti dobivanja dobitne kombinacije pa će tako jedan par izlaziti češće od dva para i sl. – ključ očekivanog postotka povrata igraču krije se u isplatnoj vrijednosti svake od kombinacija, a one su odmah vidljive igračima. 

Strategija za pobjeđivanje u online pokeru

Online poker obično podrazumijeva tzv. Texas hold ’em poker – popularnu inačicu u kojoj se postavlja ulog prije dijeljenja, a drugi ulog slijedi nakon dijeljenja preostale tri karte. Zanimljivo – klasični video poker je igra u kojoj ‘kuća’ (priređivač) može imati daleko manju prednost od one koju ima npr. na ruletu.

Za razliku od slotova u kojem sve odrađuje generator slučajnih brojeva i gdje doista sve ovisi o sreći – vjerojatnost izlaska pojedine dobitne kombinacije u pokeru uvjetuje i visina uloga; tako igrač u pokeru (pravilnim odabirom karata, podizanjem uloga ili odustajanjem) donekle sam određuje razvoj igre i podiže vjerojatnost pobjede. 

Obratite pozornost na isplatnu vrijednost za Full House (kombinacija s tri iste karte i jednim parom) i kombinaciju skale pa ukoliko je međusobni odnos 9/6 RTP iznosi 99,54 %, odnos 9/8 spušta isti na 98,45 % itd. – svakako treba izbjegavati odnos 6/5 jer tada povrat iznosi mizernih 94,99 %.

Pobjeđuju li u pokeru isključivo profesionalci?

WSOP je akronim za svjetsko prvenstvo u pokeru (eng. World Series of Poker); događaj koji se redovito održava od 1970. i koji je uobičajeno okupljao isključivo profesionalne igrače. Početkom 2000-ih pokrenuti su online kvalifikacijski turniri pa su tako i apsolutni amateri mogli završiti na ovom prestižnom natjecanju.

Već 2003. prvenstvo je uspio osvojiti gospodin Christopher Bryan Moneymaker, koji je do tada važio za potpunog anonimusa u svijetu pokera. Znači li prethodni slučaj kako igračima znanje i vještina uopće nisu potrebni?! – naravno da to nije slučaj, jer bez elementarnog poznavanje igre nije moguće očekivati uspjeh! 

Najbolja kombinacija ne mora donijeti pobjedu

Možda zvuči paradoksalno, no u pokeru ne pobjeđuju uvijek bolje karte! Sposobnost ‘čitanja’ protivnika i shodno tome, odluka o odustajanju, praćenju i podizanje uloga jest presudna za pobjeđivanje na duže staze. U konačnici, spomenutog Moneymakera (znakovitog prezimena, ali svejedno amaterskog igrača) blefiranje je dovelo do glavne nagrade.

Odabir pravog turnira i inferiornih protivnika – igrača za koje procjenjujete kako nisu na vašoj razini vještina, predstavlja dobitnu strategiju. Naravno, online igra je specifična jer niste u mogućnosti pratiti ‘govor’ tijela protivničkih igrača, no igra bez rezona u kojoj igrači teško odustaju može se vrlo brzo uočiti.