Törökfalui Helyi Közösség

Az „A Vajdaság települései és címerei” oldalról

A Törökfalui Helyi Közösség Ada község területén lévő helyi közösségi önkormányzat formája, amely a területén lakhellyel rendelkező polgárok demokratikus és párton kívüli érdekközössége.

A Helyi Közösség területe a következőket foglalja magában: Törökfalu, Völgypart és Valkaisor településeket, melyeknek határát a törökfalui és völgyparti kataszteri község határa, valamint az adai kataszteri község azon részének határvonala, amely lefedi a Valkaisor települést a hozzá tartozó tanyákkal (az Adai Első Helyi Közösség és a Második Helyi Közösség határáig).

Sportnap a helyi közösség szervezésében

A Helyi Közösségben a szerb nyelv, cirill és latin írásmód és a magyar nyelv és írásmód van hivatalos használatban.

A Helyi Közösség napját településenként a következő sorrendben ünnepelik:

  • Valkaisoron a júniusi hónap utolsó szombatján, amikor az arató ünnepséget tartják
  • Völgyparton a júliusi hónap utolsó előtti vasárnapján, amikor a „Jár a malom” ünnepséget tartják,
  • Törökfaluban a júliusi hónap utolsó vasárnapján, amikor a „Kenyérszentelő” ünnepségét tartják.

A felsorolt ünnepségeket hagyományosan ünneplik és a Helyi Közösség napját képezik. A Helyi Közösség napja megünneplésének módját a Helyi Közösség tanácsa külön rendeletben határozza meg.

[szerkesztés] Címere

A Helyi Közösségnek emblémája van, amely a Helyi Közösség földrajzi egyediségét és a lakosság fő foglalkozását fejezi ki.

A Helyi Közösség emblémája egy álló háromszög alakú pajzs, amely három különálló mezőből áll: zöld, kék és piros, melyek fehér vonallal vannak egymástól elválasztva. A felső, zöld mezőben egy barna szélmalom sárga vitorlával, aranysárga színű búza mező és búza kéve található. A felső kék mezőben egy fehér tanya, gémeskút és egy barna – zöld fa található, a tanya felett pedig három aranysárga csillag van, melyek a három települést Törökfalut, Völgypartot és Valkaisor jelképezik. Az alsó, piros mezőben egy fehér szarvasmarha fej található barna kolomppal a nyaka körül.

[szerkesztés] Forrás

Személyes eszközök
Névterek

Változatok
Műveletek
Navigáció
Eszközök